Duguláselhárítási tanácsok!

 

Dugulás elhárítási tanácsok: A dugulások kialakulása megelőzhető, ha kis odafigyeléssel vigyázunk, a lefolyok eltömődésére. Előzzük meg a dugulást! Fürdőszoba használata közben hajszálaink lehullnak, és ez által dugulást okozhatnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a mosdóban, kádban, zuhanyzóban dugulást okozó hajszálak. duguláselhárításA haj és egyéb nagyobb anyagok lefolyóba kerülése könnyen megelőzhető! Alkalmazzon folyamatosan műanyag-, vagy fémszűrőt (ezek beszerzése nem okoz nagy költséget, ami sokkal kevesebb, mint ha a dugulás okozta kellemetlenséget, összeszámoljuk. Mind anyagilag, mint mentálisan). Ezek a szűrök egyszerűen és könnyen tisztíthatóak – gyorsabban, mint egy dugulás megszüntetése. 

 
Lefolyóba bárhol alkalmazhat szűrőt, akár a konyhában, vagy a fürdőszobában is. Naponta nem kevés kisebb-nagyobb ételmaradék, teafű, esetlegesen apróbb ételmaradékok is fenn akadnak ezen a kicsi szűrőn. Amikor enyhe dugulást tapasztal, tehát lassabban folyik le a víz akkor még a boltokban kapható lefolyó tisztítók is, néha segítenek. Ha már ezzel sem lehet átfolyóvá tenni a lefolyót, akkor célszerű a duguláselhárító szakembert hívni.

Duguláselhárítás otthoni praktikák közül a pumpás módszer helyes alkalmazását ismertetjük itt most. Ha esetleg még nem így használta, akkor most elmondjuk a helyes kivitelezést. Amikor a mosdókagylóban vagy fürdőkádban nem folyik le a víz, minden valószínűség szerint kezdődő dugulás van kialakulóban. A pumpás módszerrel itt ebben az esetben még meglehet szűntetni a dugulást. Kell hozzá két pumpa (más néven WC pumpa). A kivitelezés nagyon egyszerű, az egyik pumpával be kell fogni a túlfolyó nyílását a csapnál, és a másikkal kell pumpálni a lefolyóban a vizet. Feltehetik a kérdést miért így kell véghezvinni? Azért mert a túlfolyóban a pumpálás közben visszaáramlik a víz és elveszik a nyomás, amit pumpálással a csőrendszerre alkalmazunk. Ebből kifolyólag tovább kell pumpálni a vizet a csapban. A másik ok, hogy a kifröccsenő víz így nem ránk csapódik, hanem azt a pumpa meggátolja. duguláselhárításAmikor már könnyedén folyik el a víz, jól dolgoztunk a pumpálással, megszűnt a dugulás és még egy rövid ideig bő forró vízzel, mossuk át a csőrendszert. Ezzel a házi duguláselhárítási praktikával elvégeztük a duguláselhárítást.


Duguláselhárítás megszűntetése ezzel a módszerrel a legtöbb esetben sikerrel jár. Ha nem sikerült megoldania a dugulást, akkor hívjon minket, és mi jövünk önhöz a dugulást megszűntetni. Duguláselhárítást vállalunk falbontás nélkül, gyorsan és szakszerűen dolgozunk. Budapesten és környékén vállalunk duguláselhárítást garanciával.